• User
Dostopnost

VELIKOST PISAVE

Ab

Slog pisave

Velike Krepko

Barva Tema

  • Privzeta tema
  • Črno-bela
  • Rumeno-modra
  • Črno-bež
  • Zeleno-črna

Ponastavi Zapri
Blog

Evropska INSPIRE konferenca - GEO Slovenija odmeva v Bruslju...

Piše

Uredništvo

29.11.2023

Na prestižni evropski INSPIRE konferenci v Bruslju je Slovenija izstopala s predstavitvijo izjemnih dosežkov na področju geoprostorskih informacij. Mag. Matej Sotlar je podrobno predstavil projekt "Skupna infrastruktura za prostorske informacije," ki je nazorno demonstriral, kako geoprostorski podatki igrajo ključno vlogo pri spodbujanju digitalnega zelenega prehoda ter krožnega gospodarjenja s prostorom. Njegova predstavitev je dosegla izjemno odzivnost občinstva, poudarjajoč procesno sodelovanje in inovativnost v segmentu krožnega gospodarjenja s prostorom.

Generalni direktor Geodetske uprave Republike Slovenije (GURS), Tomaž Petek, je prispeval k razpravi na plenarnem panelu z naslovom "Data and Technology Enabling the Twin Green and Digital Transition." Svoje obsežno znanje in izkušnje s področja geoinformacij je delil z visokimi predstavniki Evropske komisije, Evropske agencije za okolje, Evropskega foruma za geostatistiko in drugih organizacij. Razprava se je osredotočala na izzive in priložnosti, ki jih prinašata digitalni in zeleni prehod geoprostorski industriji, s poudarkom na sodelovanju, standardizaciji, interoperabilnosti ter inovacijah na področju geoprostorskih podatkov in tehnologij.

Generalni direktor GURS je izpostavil pomen GEO Slovenije ter projekta Skupna infrastruktura za prostorske informacije kot vzornika dobrih praks in modelov za prihodnost. Njegova izjemna strokovnost, vizija in vodstvo na področju geoprostorskih informacij so prejeli zasluženo pozornost in priznanje udeležencev panelne razprave. Slovenija je s svojo odmevno udeležbo na konferenci okrepila svoj ugled ter pripomogla k mednarodnemu sodelovanju na področju trajnostnega razvoja, podnebnih ukrepov in digitalne ter zelene transformacije.

Spodaj sta vam na voljo posnetka predavanja mag. Mateja Sotlarja in posnetek plenarne seje, v kateri je sodeloval tudi Tomaž Petek.

Vse predstavitve kot tudi celotni posnetek dogajanja na konferenci pa so vam na voljo preko spletne strani - INSPIRE Conference 2023

Dokumenti

Piše

Uredništvo

29.11.2023

Teme tega članka