• SLO4D
  • User
Pretekli dogodek

GeoBIM

Serije dogodkov
Sep 2023 23 Sob
Webinar
  • Predavatelj: dr Jernej TEKAVEC

GeoBIM je termin, ki se v zadnjem času vse pogosteje pojavlja tako na spletu kot v strokovni literaturi. Čeprav mnogi med nami dobro poznamo geografske informacijske sisteme (GIS) in informacijsko modeliranje stavb (BIM), se postavlja vprašanje, kako lahko te dve tehnologiji povežemo, kakšne priložnosti nam to prinaša in kaj lahko pričakujemo v prihodnosti. Vse to bo razkril dr. Jernej Tekavec, profesor na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, v svojem izjemnem predavanju.

Poglobili se bomo v to, kako GeoBIM združuje moči geografskih informacijskih sistemov in informacijskega modeliranja stavb ter kako ta sinergija odpira vrata inovativnim rešitvam. Dr. Tekavec bo delil primere dobre prakse in nam razkril, kako lahko ta združitev tehnologij pozitivno vpliva na naše vsakodnevno delo ter na našo sposobnost boljše razumevanje in upravljanje prostora okoli nas.

Vabljeni, da se prepustite razburljivemu svetu GeoBIM in prisluhnete predavanju, ki nam bo osvetlilo prihodnost geodezije, gradbeništva ter načrtovanja in upravljanja prostora. Želimo vam prijetno gledanje in poslušanje ter navdihujoče razmišljanje o tem, kako lahko GeoBIM obogati naše strokovno delo.

ORGANIZATOR

    Geo Slovenija

Dokumenti