• SLO4D
  • User
Pretekli dogodek

Geoprostorski digitalni dvojčki

Serije dogodkov
Nov 2023 30 Če
WEBINAR - spletno
  • ORGANIZATOR: GEO Slovenija v sodelovanju z dr. Anko LISEC

dr. Anka Lisec nam predstavi vznemirljiv svet Geoprostorskih digitalnih dvojčkov. Ta inovativna tehnologija odpira vrata k ustvarjanju virtualnih modelov fizičnih prostorov, povezanih s senzorji in podatki iz resničnega sveta.

Ste že slišali za digitalne prostorske dvojčke?

To niso le računalniške igre, temveč orodje, ki nam omogoča, da vidimo in spreminjamo resnične prostore. Z njimi lahko učinkovito načrtujemo, upravljamo in optimiziramo različne sisteme, kot so pametna mesta, prometne mreže, proizvodne zmogljivosti in stavbni kompleksi. Na webinarju boste izvedeli, kako digitalni prostorski dvojčki izkoriščajo geoprostorske podatke za ustvarjanje natančnih in ažurnih predstavitev prostora.

Zakaj so digitalni prostorski dvojčki tako kul?

Pridružite se nam, da odkrijete, kako te tehnologije izboljšujejo analizo, simulacijo in napovedovanje s pomočjo naprednih tehnologij, kot so umetna inteligenca, strojno učenje in internet stvari. Dr. Anka Lisec, naša ugledna strokovnjakinja na tem področju, bo delila svoje znanje o tem, kako digitalni prostorski dvojčki postajajo pametnejši in bolj odzivni na spremembe v okolju. Dotaknila se bo tudi standardizacije na področju 3D geoprostorskega modeliranja in pokazala nekaj mednarodnih primerov dobre prakse na tem področju.

Na 51. Geodetskem dnevu, ki je potekal v novembru na Brdu pri Kranju, je bil med vabljenimi govorci iz tujine tudi dr. Thomas Kolbe, eden od soavtorjev mednarodnega standarda CityGM, ki se kot konceptualni model uporablja za prikaz 3D modelov mest. Njegovo predavanje se nam zdi odličen dodatek k pripravljeni predstavitvi digitalnih dvojčkov, zato smo tudi dodali povezavo do spletne strani 51. Geodestkega dne, kjer lahko dostopate do njegove.

51. Geodetski dan

Dokumenti