• SLO4D
  • User
Pretekli dogodek

INSPIRE – evropska direktiva za prostorske podatke

Serije dogodkov
Avg 2023 24 Če
Webinar
  • Predavatelj: Žan Novšak

    Predavanje pripravili: mag. Martin Puhar, Nina Prkić Požar, Žan Novšak

Veseli nas, da vas lahko povabimo k ogledu in poslušanju našega webinarja, ki obravnava direktivo INSPIRE - pomemben instrument Evropske unije iz leta 2007. Glavna naloga te direktive je zagotavljanje interoperabilnosti in sodelovanja med državami članicami v upravljanju prostorskih podatkov povezanih z okoljem, kar omogoča kakovostnejše odločanje na vseh ravneh upravljanja.

Osrednja ideja direktive INSPIRE je oblikovanje skupne evropske prostorske informacijske infrastrukture. Ta infrastruktura omogoča zbiranje, shranjevanje, vzdrževanje in izmenjavo prostorskih informacij visoke kakovosti z uporabo skupnih standardov in protokolov za deljenje podatkov.

Pri implementaciji direktive INSPIRE v slovenski pravni red so z upravljavci tesno sodelovali tudi mag. Martin Puhar, Nina Prkić Požar in Žan Novšak, ki so aktivno spremljali implementacijo direktive INSPIRE v slovenski pravni red. Za vas so pripravili predstavitev o tem, kaj direktiva INSPIRE je, trenutnem stanju na tem področju v Sloveniji, pa tudi o težavah in izzivih, s katerimi se je naša država soočala pri vzpostavljanju nacionalne infrastrukture za prostorske informacije.

Toplo vabljeni k ogledu webinarja, saj verjamemo, da vam bo prinesel vpogled v trenutno stanje in razkril potencial za nadaljnji razvoj slovenske Infrastrukture Prostorskih Informacij.

ORGANIZATOR

    Geo Slovenija

Dokumenti