• SLO4D
  • User
Pretekli dogodek

Skupni gradniki Ministrstva za digitalno preobrazbo

Serije dogodkov
Nov 2023 23 Če
Webinar - spletno
  • ORGANIZATOR: GEO Slovenija v sodelovanju z g. Markom Ambrožem

Pridružite se nam na webinarju o skupnih gradnikih MDP!

Ste se kdaj spraševali, kako lahko državna uprava ponudi boljše in hitrejše elektronske storitve svojim uporabnikom? Kako lahko zagotovi varno in učinkovito izmenjavo podatkov med različnimi sistemi? Kako lahko optimizira svoje procese in zmanjša stroške?

Če vas zanimajo odgovori na ta vprašanja, vas vabimo, da se nam pridružite na dolgo pričakovanem webinarju o skupnih gradnikih Ministrstva za digitalno preobrazbo. Spoznali boste, kaj so skupni gradniki, zakaj so pomembni in kako jih lahko uporabite pri izgradnji svojih elektronskih storitev.

Skupni gradniki so horizontalni informacijski gradniki, ki omogočajo ponovno uporabo funkcionalnosti in podatkov v različnih elektronskih storitvah. Na ta način se izognemo podvajanju dela, povečamo interoperabilnost in zagotovimo enotne standarde kakovosti.

Na webinarju vam bomo predstavili gradnike, ki jih razvija in upravlja Sektor za razvoj skupnih gradnikov. To so:

  • Pladenj: gradnik, ki omogoča izvajanje elektronskih podatkovnih poizvedb med različnimi organi in organizacijami.

  • IO-modul: gradnik, ki omogoča izvajanje elektronskih podatkovnih poizvedb med različnimi informacijskimi sistemi znotraj istega organa ali organizacije.

  • Asinhroni modul: gradnik, ki omogoča izvajanje elektronskih podatkovnih poizvedb, ki zahtevajo daljši čas obdelave ali potrjevanja.

  • SOVD: spletno odložišče velikih datotek, ki omogoča prenos in shranjevanje datotek, ki presegajo omejitve elektronske pošte ali drugih komunikacijskih kanalov.

Na webinarju vam bomo pokazali, kako lahko dostopate do teh gradnikov, kako jih integrirate v svoje elektronske storitve in kako jih uporabljate v praksi. Prav tako vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam dali nasvete za izboljšanje vaših elektronskih storitev.