• SLO4D
  • User
Pretekli dogodek

Sodobne arhitekture sistemov umetne inteligence nad podatkovnimi prostori

Serije dogodkov
Okt 2023 05 Če
Webinar v živo
  • Predavatelj: dr. Domen Mongus

Podatkovni prostori so varna in zanesljiva okolja, ki omogočajo zbiranje, shranjevanje in izmenjavo podatkov. Ta infrastruktura omogoča interakcijo in uporabo podatkov med različnimi subjekti, kot so podjetja, vladne organizacije ali posamezniki, vse ob upoštevanju ustreznih pravil o varstvu podatkov.

Obstajajo različni konteksti, v katerih se podatkovni prostori uporabljajo, med njimi tudi analitika velikih podatkov (big data) in umetna inteligenca. Z analizo velikih količin podatkov lahko pridobimo dragocene vpoglede, ki lahko koristijo različnim sektorjem, kot so prostor, zdravstvo, energetika, promet in mnogi drugi.

Dr. Domen Mongus je eden ključnih strokovnjakov na področju podatkovnih prostorov. S svojim znanjem in izkušnjami nenehno promovira razvoj in uporabo podatkovnih prostorov, saj jih vidi kot ključna orodja za spodbujanje inovacij, izboljšanje odločanja in optimizacijo storitev v širokem naboru industrijskih in družbenih sektorjev.

Z veseljem vas vabimo, da se nam pridružite in prisluhnete dr. Mongusu v našem prihajajočem webinarju. Tam bo poskušal odstraniti nejasnosti, ki obdajajo podatkovne prostore, ter predstaviti potencial, ki ga ti prostori lahko ponudijo v kontekstu naše nacionalne infrastrukture za prostorske informacije.

ORGANIZATOR

    Geo Slovenija

Dokumenti